Norge

Viggo Kristiansen skal slippe fri

Viggo Kristiansen ble dømt for voldtekt og drap for 21 år siden. Nå får han slippe fri fra fengsel. Det kan skje allerede tirsdag.

To unge jenter ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i år 2000. Jan Helge Andersen har sagt han har skyld i saken. Han sa også at vennen Viggo Kristiansen hadde gjort det. Det har Kristiansen nektet for i de snart 21 årene han har vært i fengsel. Nå slipper han ut.

– Han skal aldri inn i fengsel igjen, sier Arvid Sjødin til kanalen NRK. Han er advokat for Kristiansen.

Sjødin sier det er fordi Kristiansen har sonet ferdig straffen på 21 år. Påtalemyndighetene har sagt nei til å kreve lengre forvaringsdom. De har også støttet kravet om at han skal slippe ut mens han venter på at saken skal bli behandlet på nytt.

Det gjør at Høyesterett har bestemt at Kristiansen skal slippe fri. Alle de tre dommerne var enige. Sjødin sier til nyhetsbyrået NTB at det kan skje allerede tirsdag.

Saken kan bli behandlet på nytt i løpet av høsten. Da kan han bli frikjent, men domstolen kan også si at dommen var rett.

Sjødin sier de kanskje vil be om hjelp fra politiet til å beskytte Kristiansen. Det er fordi de har fått tips om mulige trusler.

Familiene til de to jentene har bedt om at Kristiansen skal bli nektet å ta kontakt med dem. De vil også ha beskyttelse fra ham. De er skuffet over at han slipper fri.

Klar Tale følger saken!

Siste utgave

På forsiden nå