Norge

Svarer ikke på om han vil bli statsminister

Det største partiet bør få statsminister-rollen. Det sa Tygve Slagsvold Vedum ved forrige valg. Han er leder for Senterpartiet (Sp).

Ved sist valg mente Trygve Slagsvold Vedum at det største partiet bør få statsminister-rollen. Fredag morgen var Vedum på besøk hos Politisk kvarter. Dette er et radioprogram på kanalen NRK. Her ble han spurt om det største partiet bør få statsministeren. Vedum svarte ikke på spørsmålet.

– Jeg har lyst til å få en ny kurs for Norge. Politikken handler ikke om meg eller Erna Solberg, eller Jonas Gahr Støre. Det handler om hva partiene vil, sier Vedum.

Senterpartiet (Sp) er mellom sju og åtte prosent-poeng bak Arbeiderpartiet (Ap). Ap er det største partiet med 24,5 prosent. Sp har 17 prosent. Det viser de siste målingene. Hvis Ap vinner valget vil Jonas Gahr Støre bli statsminister.

– Selvfølgelig har styrke mye å si i politikken. Det sier seg selv at styrke har mye å si. Og hvis folk vil styrke Sp sine verdier får de stemme på oss. Og hvis de vil styrke de andre partiene får de stemme på dem, sier Vedum.

Flere ledere hos Sp ønsker Vedum som statsminister-kandidat.Mer fra Norge

På forsiden nå