Norge

Vil gjøre det lettere på boligmarkedet

Utvalg vil ha tregere budrunder, mer profesjonelle meglere og unngå at leiligheter blir solgt før visning.

Prisene på bolig har økt mye de siste årene. Det har gjort det vanskelig for unge å kjøpe bolig. Nå ønsker et utvalg å endre lovverket. Det er eiendomsmeglings-utvalget som foreslår hva som kan endres.

– Kjøp og salg av egen bolig er noe de fleste gjør én eller flere ganger gjennom livet. Det dreier seg om store verdier. Trygg og enkel eiendoms-megling er derfor viktig for å beskytte forbrukeren. Det sier Jan Tore Sanner. Han er finansminister.

Utvalget ønsker tregere budrunder. Mange har behov for og ønsker mere tid ved kjøp av bolig. De ønsker også at kupping av boliger ikke skal skje like mye. Kupping er å tilby en sum til selger før budrunden eller visning. Da vil budgiver få leiligheten før noen andre har hatt mulighet til å se på den.

– I første omgang er det kupping som skal kartlegges. Men et flertall mener også det må vurderes lovendringer som gjør kupping mindre gunstig. Det skriver utvalget. Det er Espen R. Moen som leder utvalget.

Forslaget blir sendt til utredning fredag.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå