Norge

Flere bestiller reiser til utlandet

Det har vært en økning i salg av reiser til utlandet. Land som Spania, Frankrike, Hellas og Koratia er de mest populære.

Regjeringen har gitt råd om å ikke reise til utlandet i sommer. Nå øker salget på utenlands-reiser. Det bekymrer helseminister, Bent Høie.

– Vi er bekymret for at ganske mange nå planlegger å reise til utlandet, selv om regjeringen rådet at man ikke gjør det med mindre det er strengt nødvendig, sier Høie til avisa Dagbladet.

Mye av denne økningen kan skyldes at korona-sertifikatet skal være klart 11. juni. Sertifikatet skal vise om du er på første dose, eller er fullvaksinert med korona-vaksine. Det viser også om du nylig har tatt en korona-test. Og om denne er negativ eller positiv.

Nordmenn har lenge elsket å reise til utlandet. Under pandemien har det vært vanskeligere med strenge regler, både i Norge og andre land. Nå som Norge åpner opp mer og mer, øker også interessen for reiser til utlandet.

– Vi opplever en økt interesse for reiser til Spania, Frankrike, Hellas og Kroatia. Det sier Eline Skari til avisa Dagbladet. Hun er kommunikasjons-rådgiver i flyselskapet Norwegian.

Utenriks-departementet sitt råd om å unngå alle reiser som ikke er nødvendige, gjelder i utgangspunktet til 1. juli.

Det er ikke alle som er like bekymret over utviklingen.

– Dette er en naturlig effekt av at samfunnet nå gradvis åpner igjen. Men det er fremdeles viktig å tenke seg om hvis man har planer om å reise langt, sier Espen Nakstad. Han er assisterende helsedirektør for Helse-direktoratet.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå