Norge
For norske forskere og næringsliv er EU blitt en stadig viktigere kilde for finansiering av forskning og innovasjon. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier Horisont 2020, hvor prosjekter får midler fra EU, vil spille en nøkkelrolle i fremtiden.
Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB / NPK

81 millioner til kurs for permitterte

Regjeringen vil tilby gratis kurs. De skal hjelpe nordmenn med å få mer kompetanse i arbeidslivet.

Regjeringen vil hjelpe de som er uten jobb, permitterte, unge. Og de som er ferdig med utdanning. De vil bruke 81 millioner kroner på kurs til de som trenger det.

Tilbudene gjelder for videregående og høyere utdanning. Det melder Kunnskaps-departementet. Universiteter, høyskoler og fagskoler skal også få penger. Slik kan de forbedre tilbudene sine.

Henrik Asheim er minister for høyere utdanning. Han håper tilbudene kan hjelpe unge og de med lav utdanning. Han sier det er vanskeligst for dem å finne jobb.

Asheim sier tilbudene er gratis for de som trenger det. Kursene er ofte digitale. Han vil at det skal være mulig å kombinere dem med blant annet jobbsøking, familieliv eller jobb.

– En del av kursene starter opp allerede i juni. Jeg håper mange bruker sjansen til å få mer kompetanse raskt, sier Asheim.Mer fra Norge

På forsiden nå