Norge

Dømt til 21 års forvaring

Mannen som var siktet for drapet på 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold, er nå dømt. Han er dømt til 21 års forvaring, med en minstetid på ti år.

En mann på 46 år er dømt til forvaring for drapet på Thea Halvorsen Braavold. Han ble dømt for å ha drept kvinnen på 31 år. De to skal ha vært kjærester. Hun ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. Mannen som ble dømt er også tidligere dømt for drap. I tillegg har mannen blitt dømt for andre forhold.

– Mannen er en kjenning av politiet. Det er det jeg kan si om han nå. Han er ikke avhørt. Det vil tidligst skje i ettermiddag. Det sa Ole Bjørn Sakrisvold til nyhetsbyrået NTB i fjor. Han er politi-inspektør for Sør-øst politi-distrikt.

Forsvarerne til mannen mente under rettssaken at det ikke er bevist at mannen står bak drapet. Jonny Sveen og Kåre Jølberg var forsvarene til den dømte.

Mannen er dømt til lovens strengeste straff. 21 års forvaring, med en minstetid på ti år. Retten mener han er en stor fare for samfunnet. Det melder kanalen TV2, avisa Dagbladet og kanalen NRK. Mannen har anket dommen.

---

Sandefjord-drapet

  • En kvinne på 31 år ble drept av en mann på 46 år. De to var kjærester. Dette skjedde i Sandefjord, 2. februar 2020.
  • Mannen som er dømt har tidligere vært dømt for drap, og andre forhold.
  • Kvinnens nærmeste venner fant hun drept i leiligheten sin, som ligger nært Sandefjord sentrum.
  • Mannen nekter straffskyld. Men nå er han dømt til 21 år forvaring, med en minstetid på ti år. Han har anket dommen.

---Mer fra Norge

På forsiden nå