Norge

– En blanding mellom schæferhund og katt

Familien Fossli Seljeflot har hatt flere typer dyr. Både hamster, kanin og fisker. Nå har de fått hunden Balto

Under korona-pandemien har flere fått seg hund. Det har vært en økning på 10 prosent sammenlignet med året før. Det viser statistikk fra Norsk Kennel Klubb (NKK). De er en organisasjon for hundeeiere.

I en leilighet på Hasle bor familien Fossli Seljeflot. De er en familie på fem. Synnøve er mor. Ole Thomas er far og Sunniva er storesøster for tvillingene Ole Laurits og Haakon Bernhard.

Når Klar Tale kommer hjem til dem er Synnøve akkurat ferdig på jobb. Hun har hjemmekontor. I sofaen sitter tvillingene med hvert sitt nettbrett og spiller spill.

– Hvor er Balto?, sier Synnøve.

– Vi vet ikke, sier tvillingene.

Tvillingene er veldig opptatt med å spille, og svarer kort på spørsmålet fra Synnøve.

Storesøster Sunniva er ikke hjemme. Hun er ute å går tur med Balto. Når hun ikke svarer på telefonen går Synnøve ut for å finne dem. Men etter bare noen minutter kommer Sunniva og Balto inn døren.

Familien er en av mange familier som har fått seg hund under korona-pandemien. Ti år gamle Balto har nettopp flyttet inn hos familien. Han er rasen halvt bichon frisé og halvt dvergpuddel. Det er en hund som krever lite aktivitet. Men pelsen krever mye stell. Den blir fort lang. Rasen trives godt med barn, og den lærer fort og er god til å samarbeide.

Men ikke alle i familien hadde så lyst på hund før Balto endte opp hos dem.

– Etter mye mas fra Ole Thomas og Sunniva, fikk vi oss til slutt hund. Som omtrent den eneste som ikke ønsket seg hund har det vært et mareritt å bli utsatt for så stort press over lengre tid. Det sier Synnøve til Klar Tale.

– Vi synes det er veldig hyggelig å ha hund, sier tvillingene. Samtidig som de trykker videre på nettbrettet. De spiller et spill hvor man må trykke mest mulig på skjermen for å få “penger”.

– Jeg synes det er veldig gøy at vi har fått oss hund, sier Sunniva.

Det var vanskelig å velge rase. Familien har hatt mange dyr tidligere. Både hamster, fisker og en kanin. De endte nesten opp med å skaffe seg en katt.

– Ole Thomas ville ha en schæferhund. Resten av familien syntes det var voldsomt. Derfor vurderte vi å få oss katt i stedet. Men han søkte da raskt etter noe annet enn katt. Balto ble en mellomting av schæferhund og katt, sier Synnøve.

– Jeg ville også få schæferhund, sier en av tvillingene, Ole Laurits.

Storesøster Sunniva sier at hun egentlig ikke ønsket seg katt. Men at hun ønsket at de skulle få et dyr raskest mulig.

– Egentlig så ønsket jeg meg ikke katt, men jeg ville ha et dyr veldig fort, sier Sunniva.

Hun er veldig glad for at de endte opp med å få Balto som nytt familiemedlem.

– Det beste med Balto er å leke, også er det kjempegøy å gå tur med han, sier Sunniva.

---

Hunde-fakta

  • Det finnes ingen sikre tall på hvor mye økning av hunder det har vært. Det er opp til hver enkelt hundeeier å registrere hunden.
  • Av registrerte hunder har det vært en økning på ti prosent.
  • Rasen border collie er den mest populære hunden, med 1378 registrerte. Staffordshire bull terrier er nummer to, med 1026 registrerte.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå