Sport
Bildet viser Christian Eriksen som blir båret ut fra fotballbanen.

Måtte gi livreddende førstehjelp til Danmarks største fotballstjerne

Fotballspiller Christian Eriksen måtte få livreddende førstehjelp på banen. Lørdag kveld var han våken og hadde snakket med resten av laget.

Det danske landslaget spilte sin første kamp i europa-mesterskapet (EM) i fotball. De møtte Finland. Kampen var lørdag ettermiddag. Plutselig faller den danske spilleren Christian Eriksen sammen. Han var for seg selv på banen da det skjedde omtrent 18.45.

Helse-personell forsøkte å redde livet hans. Han fikk blant annet hjerte-kompresjoner på banen. Det viser TV-bilder. De danske spillerne sto rundt Eriksen for å skjerme ham. Han ble båret ut fra banen etter 12. minutter.

Eriksen ble fraktet til sykehus. Tilstanden hans var lørdag kveld stabil. Det meldte fotball-organisasjonen UEFA. Lørdag kveld var han våken. Han hadde også snakket med de andre spillerne på laget. Det fortalte den danske fotballdirektøren Peter Møller til kanalen D1, skriver VG.

EM-kampen ble først stoppet. Kampen fortsatte 20.30. Til slutt vant Finland 1-0.Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå