Norge
En 19 år gammel mann døde etter å ha blitt funnet med stikkskader i Runarveien i Sandefjord natt til søndag. Foto: Geir Eriksen / NTB

19-åring drept i Sandefjord

To menn er siktet for drap på en 19 år gammel mann i Sandefjord.

En 19 år gammel mann ble funnet død i Sandefjord natt til søndag. Han skal ha blitt funnet med stikkskader. To unge menn er pågrepet. De er siktet for drap eller medvirkning til drap.

– Ingen av dem er kjent for politiet fra før, sier Pernille Nordendal til nyhetsbyrået NTB. Hun er politiadvokat i Sørøst politidistrikt.

Det er fortsatt tidlig i etterforskningen. Nordendal kan derfor si lite om drapet.

Politiet fant mannen omtrent klokka fire natt til søndag. Det var i et hus i Runarveien.

– Først ble ikke skadene vurdert som livstruende. Men mannen mistet så mye blod at han dessverre døde på sykehuset, sier Nordendal.

Politiet skal ha møtt til sammen fem personer. To av dem be pågrepet. Én av dem er en mann i slutten av tenårene. Den andre en mann i 20-årene. De er siktet for drap eller medvirkning til drap.

De to siktede er av utenlandsk opprinnelse. De er ikke norske statsborgere. Men de har lovlig opphold i Norge. Begge bor i Sandefjord. Det er ukjent hvilken relasjon de har til den døde.

– Det virker som at avdøde ikke var et tilfeldig offer. Men foreløpig har vi få detaljer om relasjonene. Det vil vi etterforske videre, sier Nordendal.

De siktede vil trolig bli satt i varetekt. Advokat Jon Anders Hasle er forsvarer for mannen i 20-årene.

Den siktede i 20-årene ble avhørt søndag kveld. Avhøret ble avbrutt som følge av problemer med tolk. Avhøret fortsetter mandag med ny tolk.

– Han ønsker å samarbeide med politiet. Han forklarer det han vet om saken. Det er en alvorlig sak. Jeg tror at politiet har mange spørsmål. Min klient vil svare på spørsmålene han får, sier Hasle.

Han vil ikke si om mannen erkjenner drapet eller straffskyld.

– Også mannen i tenårene er villig til å forklare seg, sier Søren Hellenes. Han er tenåringens forsvarer.

Han vil heller ikke si noe om tenåringen erkjenner hendelsen.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå