Norge
Bildet er av Mustafa Hasan. Han har på en mørkeblå hettegenser og ser mot høyre i bildet. Han har kortklipt hår, og kortere på siden.

Hasan møter UNE i retten for å få bli i Norge

Mandag møter Mustafa Hasan Utlendingsnemnda (UNE) i retten. Han vil kjempe for å få bli i Norge. Staten vil jobbe for at han må reise.

Staten mener at 18 år gamle Hasan ikke har rett på opphold i Norge. Mandag møter han UNE i retten. Nicolai V. Skjerdal er advokaten til Hasan. Han har på vegne av Hasan bedt om at retten sletter avslaget på søknaden om opphold i Norge. Det skjer med et søksmål.

Skjerdal sier det vil være behov for å vurdere saken på nytt hvis domstolen er enig med dem. En seier i retten er ingen garanti for at Hasan skal få opphold i Norge. Det sier Skjerdal til kanalen NRK.

Hasan har fått flyttet fristen for å reise ut av Norge til 1. juli. Det er slik at han skal få gjøre seg ferdig på videregående skole. Fristen er også utsatt flere ganger tidligere.

Hasan og familien kom til Norge fra Jordan i 2008. De fikk midlertidig rett til opphold. Etter fire år ble denne trukket tilbake. Årsaken er at moren hadde opplyst at hun kom fra Palestina. Det gjorde hun, men hun var gift i Jordan, og hadde bodd der.

De fleste i familien ble sendt ut av landet. Hasan fikk bli lenger fordi han var under 18 år. Etter at han fylte 18 år mottok han et endelig vedtak om utvisning fra UNE.

Hasan har en bror som er ett år eldre. Han har fått opphold i Norge. Det vil være et viktig poeng i rettssaken.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå