Norge

Mistet tillit til Lan Marie Berg

Partiet Rødt ber MDG-politiker Lan Marie Berg om å trekke seg fra bystyret i Oslo.

Norge — Lan Marie Berg er byråd for miljø i bystyret i Oslo. Hun er også førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oslo. Fremskrittspartiet (Frp) mener hun bør slutte i bystyret. Derfor har de kommet med et mistillits-forslag mot Berg. De har ikke lenger tillit til henne i bystyret.

Bakgrunnen for mistilliten handler om Oslos nye løsning for reserve-vann. Lan Marie Berg ledet prosjektet. Prosjektet vil koste 17,7 milliarder kroner. Det er 5,2 milliarder mer enn det skulle. Flere mener dette er det største bruddet i et budsjett i noen norsk kommune noensinne.

Berg har fått mye kritikk for dette. Mange mener hun ventet for lenge med å fortelle til bystyret at prosjektet blir så mye dyrere.

Forslaget om mistillit har fått støtte fra seks partier. Tirsdag sa partiet Rødt at de støtter mistillits-forslaget. Dermed mener flertallet at hun bør slutte i bystyret.

– Oslo skal bruke flere milliarder på ny forsyning av vann. Det prosjektet må styres, ledes og informeres om av en byråd som vi har tillit til. For Rødt er åpenhet og informasjon viktig i politikken. Det sier Eivor Evenrud. Hun er gruppeleder i Oslo bystyret.

Evenrud sier at Rødt mener Berg har brutt plikten om opplysning til de folkevalgte politikerne. De mener det tok for lang tid før Berg sa ifra om de ekstra milliardene.

Det er usikkert hva som vil skje videre. Berg kan velge å slutte frivillig. Men Raymond Johansen kan også velge at hele byrådet slutter sammen med Berg. Johansen er byrådsleder i Oslo.

MDG kan også velge å trekke seg fra samarbeidet med byrådet.

Facebook skriver Berg at hun mener hun har håndtert saken på en god måte. Hun mener at grunnen til at prosjektet koster mer, er økte priser i markedet. Det er ting som ikke kan forutsees, mener hun.

Hun er uenig i at hun har brutt plikten om å informere.

– Det jeg har gjort, er det som er jobben min: Å sørge for at vi vet alt før jeg går til bystyret og ber om mer penger. Og jeg overlater til bystyret om de mener det er verdt prisen, skriver Berg.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå