Norge
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) satte tirsdag punktum for den årelange striden om plasseringen av det nye sykehuset på Innlandet. 
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sykehuset Innlandet skal bygges i Moelv

Etter mange år med strid er det nå bestemt at det nye sykehuset i Innlandet skal være i Moelv.

Norge — I mange år har det vært diskusjoner om hvor sykehuset i Innlandet fylke skal være. Nå er det bestemt. Det skal bygges i Moelv i Ringsaker kommune.

Det ble bestemt på et møte i helse-regionen Helse Sør-Øst tirsdag. Helseminister Bent Høie var til stede. Han har tidligere sagt at han mener sykehuset må være ved Mjøsbrua. Men han har også sagt at det er Helse Sør-Øst som må avgjøre det.

Sykehuset Innlandet er i dag i Brumunddal. Moelv er omtrent 18 kilometer nærmere Mjøsbrua enn det Brumunddal er. Mjøsbrua går mellom Moelv og Biri. Den er 1420 meter lang og går over Mjøsa, som er Norges største innsjø. Brua er en del av E6. Bare tre bruer i Norge er lenger enn Mjøsbrua.

I mai i år sa styret i Helse sør-øst at de ville ha sykehuset i Moelv. Men det var ulike meninger innad i styret. I 2020 rådet en prosjektgruppe at sykehuset burde være i Brumunddal. I 2017 sa Sykehuset Innlandet at de ønsket sykehuset ved Mjøsbrua.


Mer fra Norge

På forsiden nå