Norge

Telenor advarer om svindel på mobil

Svindlere stjeler opplysninger om folk og deres nettbank fra mobilene deres. Telenor har aldri før hatt et større angrep.

Norge — – Jeg kan ikke huske at vi har opplevd er angrep mot kundene av så stort omfang, sier Torbjørn Busch i en pressemelding. Han er rådgiver for sikkerhet i Telenor.

Svindlere får installert en programvare på folks mobiler. Programvaren heter Flubot. Svindlerne bruker slue triks for å få den inn i folks mobiler. Telenor sier det er et internasjonalt angrep.

Folk kan få meldinger på mobilen om at en pakke er på vei. Eller at TV-en må ordnes, eller lignende meldinger. Meldingene inneholder en lenke som du skal bli lurt til å trykke på.

Om du trykker på lenken, kan de installere Flubot på mobilen din. Eller du kan komme inn på en side svindlerne kontrollerer.

– I verste fall får svindlerne kontroll over nettbanken din. Eller de får tilgang til personlige opplysninger om deg, som de kan bruke for å lure andre, sier Busch.

På det verste har Telenor stanset opptil 30.000 tekstmeldinger i timen fra å komme til kundene sine. Busch sier at folk aldri må klikke på ukjente lenker. Heller ikke laste ned ukjent innhold på mobilen.

– Skal du laste ned en app, så gjør det kun fra offisielle app-butikker som AppStore og Google play, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå