Norge
Østre Innlandet tingrett i Elverum startet tirsdag behandlingen av en sak der en far og to sønner er tiltalt for vold og trusler mot en norsk-somalisk familie i Elverum. Familien valgte til slutt å flytte fra byen. Foto: Morten Holm / NTB

Tiltalt for vold og rasisme i Elverum

En far og to sønner nekter straffskyld for vold og trusler mot en norsk-somalisk familie i Elverum.

Norge — Tirsdag startet rettssaken mot en far og to sønner i Østre Innlandet tingrett. De er tiltalt for vold og trusler mot en norsk-somalisk familie i Elverum. Saken har blitt kalt for en rasismesak.

Den norsk-somaliske familien valgte etter mange år å flytte fra Elverum til Oslo.

Faren er en 55 år gammel norsk mann. Sønnene er 16 og 18 år gamle. Alle tre nektet straffskyld. Det melder kanalen NRK.

De er tiltalt for flere hendelser. De skal ha skjedd mellom 25. desember 2019 og fram til slutten av juni 2020, ifølge avisa Østlendingen.

Blant dem er noe som skjedde i fjor sommer. De to tiltalte sønnene skal ha løpt etter to av barna i den norsk-somaliske familien. Samt fem andre ungdommer som ikke er norske. De tiltale guttene skal ha hatt en jernstang i hånden. Hunden deres løp foran.

29. juni skal den tiltalte faren ha løpt etter moren og to av døtrene inn i leiligheten deres. Han skal ha slått moren med en pinne eller planke og kastet ting på henne. Han skal også ha truet dem med å drepe dem.

– Det er ulike sider av denne saken. Han mener han ikke har gjort noe galt. Det sier advokat Jostein Løken. Han er forsvarer for den tiltalte 55-åringen.

Rettssaken skal vare i fire i dager.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå