Norge
En tilskuddsordning som skal hjelpe pakkereisearrangører å betale forbrukerne tilbake, er godkjent av Esa. Foto: Berit Keilen / NTB

Barna får ikke den ferien de fortjener

Korona-situasjonen fører til at barna ikke får den sommerferien de fortjener. Det føler hver tredje barnefamilie i Norge.

Pandemien har gjort det vanskelig for barnefamilier å feriere med barna. Både mindre inntekt og restriksjoner har vært med på å gjøre det vanskelig.

Hver tredje barnefamilie føler at korona-situasjonen ødelegger for deres barns ferie. Det viser en undersøkelse utført for hjelpe-organisasjonen Unicef.

– Året som har gått, har budt på oppsigelser og permitteringer. Som i stor grad har rammet arbeidstakere med lavere inntekt. Lavinntekts-gruppen har økt. Og de sosiale forskjellene har blitt større. Flere føler seg utilstrekkelige og er bekymret. Det er forståelig. Det sier Kristin Oudmayer. Hun er direktør for barns rettigheter i Unicef.

46 prosent av svarer at de tror at sommerferien i år blir bedre enn i fjor. I tillegg føler 37 prosent at de ikke får gitt barna den sommerferien de fortjener. Dette gjelder familiene med høyest inntekt.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå