Norge

Norge kaster 45.000 doser med vaksine

Det er 45.000 doser med AstraZeneca-vaksine på lager i Norge. De skal bli kastet, sier myndighetene.

Mange kommuner i hele Norge har flere doser med korona-vaksine på lager. Det gjelder 45.000 doser med AstraZeneca-vaksine. De har vært der siden myndighetene sa stopp for bruken av vaksinen. Nå sier Helsedepartementet at den skal bli kastet, ifølge Folkehelse-instituttet (FHI).

– Dosene skal bli lagret på en trygg måte i kommuner og helseforetak fram til de går ut på dato. Så skal de bli kastet, skriver Erlend Svardal Bøe i en e-post til avisa VG. Han er statssekretær i Helsedepartementet.

De blir kastet som følge av strenge krav til hva som er rett måte å lagre de på, sier han. Det er en stor jobb å dokumentere all frakt og lagring av dosene i de ulike kommunene. Bøe sier det også gjør det vanskelig å gi vaksinene til andre land.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå