Norge
Bildet er av Hanne Blomberg. Hun er sjef for kontraetterretning i Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Foran henne er det to mikrofoner. Det er en grålig vegg bak henne.

PST sier Kina gjorde flere dataangrep mot Norge

For nesten tre år siden ble det gjort flere dataangrep mot statsforvalterne i Norge. Nå mener politiet at det er Kina som har ansvaret.

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) sier de har funnet spor etter flere dataangrep for nesten tre år siden. De mener det er en gruppe som jobber for myndighetene i Kina som har gjort angrepene. PST sier også at saken er henlagt.

– Vi har i denne saken informasjon som gjør at vi kan mistenke gruppa APT31 for å ha gjort dette, sier Hanne Blomberg til kanalen NRK. Hun er sjef for kontra-etterretning i PST. APT31 har fra før fått skyld for dataangrep i flere andre land.

Angrepet skjedde sommeren 2018. De som angrep kom seg først inn på systemet til tre av statsforvalterne. De ble da kalt fylkesmenn. Da de var inne, kom de seg videre til systemer som blir brukt i hele landet. PST startet å etterforske om det var spionasje for å stjele stats-hemmeligheter. Ifølge PST har de funnet bevis for at noen hentet ut data fra systemene.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå