Norge

Flere anmeldte seksuallovbrudd mot barn

Tall fra politiet viser at det er anmeldt 1.052 seksual-lovbrudd mot barn under 16 år. Dette er en økning på over 50 prosent.

Det ble anmeldt 1.052 seksual-lovbrudd mot barn under 16 år. Dette viser tall fra politiet. Tallene er tatt fra de fire første månedene av året. Og dette er en økning på 53,6 prosent fra i fjor.

– Økningen av antall anmeldte seksual-lovbrudd kommer av at det i de første månedene av året ble avdekket flere store nettovergreps-saker. Og at det ble meldt inn svært få saker. Rett etter at pandemi-tiltakene ble innført i fjor. Det sier Benedicte Bjørnland. Hun er politi-direktør.

Politiet tror fortsatt at det er flere seksual-lovbrudd mot barn som ikke blir meldt inn. Og at statistikken er verre enn antatt.

Anmeldelser mot seksual-lovbrudd økte med 34,8 prosent fra januar til mai. 489 anmeldelser for voldtekt er også med i statistikken. Dette er en økning på nesten 11 prosent fra i fjor.

Behandlingstiden for voldtektssaker er redusert siden nyttår. Og er den laveste på fem år.

– Å bli utsatt for seksual-lovbrudd er en alvorlig krenkelse. Som ofre må leve med i lang tid. Og derfor mener vi at vi må ivareta ofre for kriminalitet bedre i tiden fremover. Vi må øke bruken av omvendt voldsalarm og bedre varslings-rutiner når innsatte er ute av fengsel. Det sier Monica Mæland i en kommentar til nyhetsbyrået NTB. Hun er justis-minister.

Mæland er glad for at regjeringen innførte politi-reformen. Målet med reformen var at politiet skal være mer tilgjengelig og synlig. Det har vært mye kritikk til reformen. Og om den faktisk fungerer.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå