Norge

Helikopter styrtet i Porsgrunn

Et helikopter styrtet i Porsgrunn sent torsdag. Piloten døde. Statens havarikommisjon skal granske vraket

Norge — Et helikopter fløy inn i en høyspentlinje. Det styrtet ved Lannerheia på E18 i Porsgrunn i Telemark. Ulykken skjedde sent torsdag kveld. Det bekrefter politiet. Piloten døde i ulykken.

– Piloten var en mann. Hans nærmeste familie er varslet. Vi er helt sikre på at han var alene på denne flyturen, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen til NTB. Han jobber i Sørøst politidistrikt.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.56.

– Det som er klart er at helikopteret fløy inn i høyspentlinjen, sier han.

Det var elendig vær med kraftig regn, lyn og torden da ulykken skjedde. Det forteller en person som så ulykken.

– Helikopteret skiftet retning flere ganger før det endte i et voldsomt lysglimt, forteller et øyenvitne til kanalen NRK.

Statens havarikommisjon var raskt på stedet. Avdelingsdirektør Kåre Halvorsen befant seg like i nærheten da helikopteret traff en høyspentledning og styrtet like ved E18 i Porsgrunn torsdag kveld. Fredag morgen klokka 6.15 var to medlemmer av Havarikommisjonen fremdeles på stedet.

– VI har sikret ulykkesplassen og tar med helikopteret til Kjeller hvor vi skal ta en nøye gjennomgang av vraket. Videre vil vi gjennomføre samtaler med dem som kan ha informasjon av betydning, sier avdelingsdirketør Kåre Halvorsen til NTB.

Han sier Havarikommisjonen vil få kartlagt alle forhold rundt ulykken. Også været.

– Vi vil ikke spekulere om hva som har skjedd. Nå starter vi undersøkelsen. Så kommer vi til å gi informasjon etter hvert, sier Halvorsen.

Fredag morgen var det sakte trafikk forbi stedet der ulykken skjedde.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå