Norge

Må teste 147 vaksinerte etter feil

Det skjedde en feil da 147 personer ble vaksinert på Kongsvinger torsdag. Sju av dem fikk en sprøyte med bare saltvann.

Korona-vaksine blir blandet med saltvann før det blir gitt til folk. Torsdag var det et uhell med dette på Kongsvinger. Sju av de vaksinerte fikk derfor ingen dose. De fikk bare saltvann.

Ifølge kommunen ble det gitt 147 vaksiner rundt den tiden som feilen skjedde. De må nå bli testet og vurdert på nytt. Slik håper kommunen å finne ut hvem som ble berørt av feilen. De sier at Folkehelse-instituttet (FHI) er enig i måten de løser dette på.

Avisa MittKongsvinger skrev om saken først.

Sara Viksmoen Watle er overlege ved FHI. Hun sier til avisa at FHI har tett kontakt med kommunen.

— Slike hendelser kan skje. Det er beklagelig. Men heldigvis er det sjeldent dette skjer. Kommunen vil nå se over rutinene sine. De har en god plan for hvordan de skal vurdere behovet for videre vaksinasjon. De som kan ha fått for lite eller ingen vaksine vil få tilbud om en ny dose. Slik blir de sikret god beskyttelse mot korona, sier hun.

Det samme har skjedd andre steder før. Et av stedene er Farsund kommune. Der skjedde det med seks doser i mars.

- Det var aldri noe fare for liv og helse. Men de fikk ikke den vaksinen de har krav på. Kun saltvann, sa Ann-Margret Haaland til avisa Lister 24 da. Hun er kommune-overlege i Farsund.

Bildet viser fasaden på Holthallen på Kongsvinger. Den er to ulike nyanser av grå, med røde detaljer over inngangene. Det er skog i bakgrunnen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå