Norge

Nå kan du bli millionær når du panter flasker

Du har kanskje sett pante-lotteriknappen når du skal pante flasker? Hvis du trykker på den i løpet av de neste ukene kan du bli millionær.

Når du panter flasker, har du muligheten til å trykke på pante-lotteriknappen. Da vil du få lodd basert på hvor mange flasker du panter. Nå er det en stund siden sist en premie ble delt ut. Og dette har ført til at det ligger fem lodd og venter på en vinner.

– De siste årene har vi hatt rundt én pante-millionær i måneden. Men dette er helt tilfeldig. Og vi har også hatt to toppgevinster på én dag. Med den farten loddene selges nå, er dagens lotteri ferdig solgt i løpet av fem til seks uker. Nå er det altså hele fem million-gevinster igjen. Som skal finne en vinner i løpet av få uker. Det sier Gaute Langdal. Han er daglig leder for pante-lotteriet.

Ett lodd koster 50 øre. Det betyr at én flaske du med to kroner i pant gir deg fire lodd. I lotteriet ligger det lodd for 200 millioner norske kroner. Nå er 80 prosent av disse solgt ut. Når alle loddene blir solgt, startet automatisk et nytt lotteri.

– Det er ekstra mye pant om dagen. Årsaken er at flere drikker under pandemien, sier Langdal.

En mann fra Sørum vant nylig en av topp-premiene. Han skulle kun en liten tur innom butikken for hente noen pakker på posten.

– Jeg skulle hente noen pakker på posten. Da jeg skulle dra, kom jeg tilfeldigvis borti noen poser med pant i garasjen. Da bestemte jeg meg for å ta med disse og pante de på Bunnpris. Dessverre fungerte ikke pante-automaten deres. Så jeg tok med panten til Kiwi på Sørum. Det sa mannen til Pante-lotteriet. Han ønsket å være anonym.

Det gikk ikke opp for mannen før han tok kontakt med Pante-lotteriets kundeservice.

– Det går nok ikke helt opp for meg før pengene er på konto. Det er jo helt uvirkelig. Jeg sendte en melding til kona mi, rett etter at jeg hadde snakket med Pante-lotteriet. Men hun trodde ikke på meg. Da sendte jeg bilde av pante-lappen. Hun holdt på å falle av stolen. Det er jo helt utrolig at det går an, sier mannen.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå