Norge
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) fikk mandag sin første koronavaksine.
Foto: Marie von Krogh / Stavanger Aftenblad / NTB

Helseministeren fikk første vaksinedose

Bent Høie fikk sin første vaksinedose mandag formiddag. Han fikk vaksinen i hjemkommunen Stavanger.

Nå har helse-ministeren tatt første dose av korona-vaksinen. Dette gjorde Bent Høie i sin hjemkommune Stavanger.

– Jeg gleder meg til å være mer sosial. Ellers bli ferien som planlagt i Stavanger. Det sier Høie til avisa Stavanger Aftenblad.

500 personer som hadde viktige funksjoner, skulle få vaksinen. Det meldte regjeringen i mai. Stortingets folkevalgte og regjerings-medlemmer gikk foran i køen. Bent Høie ønsket ikke å ta vaksine den gang. Han ville vente på at det var hans tur i køen.

– Bakgrunnen for det er at jeg har fått dette spørsmålet siden januar. Og da har jeg sagt hele veien. Jeg kommer til å bli vaksinert på det tidspunktet det er min plass i køen hjemme i Stavanger. Det ønsker jeg å stå fast ved. Det sa Høie til nyhetsbyrået NTB i mai.


Mer fra Norge

På forsiden nå