Norge

Hva skjer med byrådet i Oslo?

Det er ventet at et nytt byråd i Oslo blir klart mandag.

Mandag skal ordføreren si hvem hun mener bør være i byrådet i Oslo. Hun har snakket med alle gruppeledere i Oslos bystyre. De representerer hvert parti. Siste samtale skjer med gruppeleder for Høyre mandag. Den kan bli viktig for hvem som skal være i det nye byrådet.

– Vi tar den tida vi trenger. Men håper på en avklaring så snart som mulig, sier ordfører Marianne Borgen søndag kveld.

I forrige uke valgte byrådet i Oslo å slutte. Det skjedde etter et forslag om mistillit mot Lan Marie Berg. Hun var byråd for samferdsel og miljø.

Et prosjekt om ny løsning for reservevann i Oslo ble fem milliarder kroner dyrere en forventet. Berg ledet prosjektet. Flere mente at hun skulle ha informert bystyret tidligere om at det ble så mye dyrere. Derfor kom Fremskrittspartiet (Frp) med et forslag om mistillit mot henne. Forslaget fikk flertall i bystyret.

Lan Marie Berg kunne ha valgt å slutte som byråd. Men byrådsleder Raymond Johansen hadde tillit til henne. Derfor endte det med at hele byrådet sluttet sammen med Berg.

Men byrådsleder Raymond Johansen kan få tilbake jobben sin. Han har sagt at han vil stifte nytt byråd med de samme partiene. Det gjelder Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Miljøpartiet De Grønne (MDG). Det vil si at det nye byrådet blir det samme som det forrige, bare uten Lan Marie Berg.

Gruppeleder i Høyre heter Anne Haabeth Rygg. Hun ba om mer tid til å vurdere hvem som skal være i byrådet. Mandag får Rygg snakke med ordføreren før hun bestemmer seg.

Sirin Stav er gruppeleder for MDG i bystyret. Hun sier det er uaktuelt å samarbeide med Høyre. Derfor kan samtalen mandag være avgjørende for hvem som skal være i bystyret. Avgjørelsen fra ordføreren kan komme etter møtet.

---

Byrådet i Oslo

  • Byrådet i Oslo gjennomfører det bystyret bestemmer.
  • Byrådet ledes av Raymond Johansen.
  • I forrige uke sluttet hele byrådet.
  • Mandag skal ordføreren trolig si hvem som skal være i det nye byrådet.
  • Det gamle byrådet kan bli valgt på nytt.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå