Norge

Like aktive som før pandemien

Flere blir vaksinerte og det er mindre restriksjoner. Folket i Oslo er nå like aktive utendørs som før pandemien.

Etter flere lettelser på korona-reglene, er folk mer aktive utendørs. Det viser en rapport fra Beredskapsetaten. Hver fredag publiserer de en rapport på folks bevegelser i Oslo.

– Vi har sett på tallene over tid. VI har vært under strenge regler. Så vi har fått muligheten til å komme oss ut. Da bruker vi områdene mer og er mer ute. Det sier Osman Ibrahim til avisa Aftenposten. Han er avdelingssjef for strategi og utvikling i Beredskapsetaten.

Fra 26. mai så har utviklingen økt. Det var da Oslo åpnet opp kafeer, restauranter og barer. Oslo har enkelte dager vært like aktive som før korona-pandemien. Ifølge tall fra etaten var det like mye aktivitet forrige helg. Som en tilsvarende helg i 2019. Særlig i områdene Youngstorget og Karl Johan har økningen vært stor. Nesten 300 prosent økning på en måned.

– Jeg tror vi står overfor en spennende fase i tiden som kommer. Vi forventer en andel av endringene vi har sett siste året kan bli varige. Men «Hva blir den nye normalen?», sier Ibrahim til avisa Aftenposten.

På Bygdøy, Sørenga og øyene i Oslofjorden var også aktiviteten mye større to uker etter gjenåpning. Enn de var i 2019.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå