Norge
Næringsminister Iselin Nybø (V) i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Selskaper kunne klart seg uten koronastøtte

5.000 selskaper som fikk koronastøtte i fjor, kunne klart seg uten. 495 millioner norske kroner kunne blitt tilbakebetalt.

Pandemien gjorde at restauranter, barer og andre virksomheter måtte stenge. Disse selskapene krevde en ordning for å ta igjen tapt inntekt. Regjeringen innførte dermed korona-støtten. Ordningen skulle hjelpe at selskap ikke gikk konkurs.

36.521 selskap fikk koronastøtte i fjor. Av disse har 7.717 levert regnskap. Avisa E24 har gått gjennom disse. Det viser seg at 495 millioner norske kroner kunne blitt betalt tilbake. Uten at selskapene ville ha gått i minus.

– De som skal føle seg snurt når de leser gjennom disse tallene, er alle utenom de rike. Det sier Robert Næss. Han er investerings-direktør hos Nordea.

Støtte-ordningen har på ingen måte vært perfekt. Men den måtte være bred for å treffe alle selskap. Det sier Iselin Nybø. Hun er nærings-minister.

– Tallene viser at det er veldig stort behov for å diskutere måten støtten blir gitt på. Jeg synes det er en interessant oversikt. Som vil få konsekvenser i politikken. Det sier Kalle Moene. Han er økonomi-professor ved Universitetet i Oslo.

---

Koronastøtte

  • Ordningen ble laget for å unngå at selskap gikk konkurs under korona-pandemien.
  • 36.521 selskap fikk koronastøtte.
  • Staten har betalt 11 milliarder kroner til selskap.
  • Av disse pengene kan 495 millioner kroner betales tilbake. Uten at selskapet går i minus.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå