Norge

Ber om at Norge skal sende vaksiner til Thailand

Folk som kommer fra Norden, og bor i Thailand er i fare. Det skriver de i et brev til Erna Solberg. De ber om å få hjelp fra myndighetene i Norden om å få korona-vaksine.

Erna Solberg og de andre statsministrene i Norden har fått det samme åpne brevet. Mange fra de nordiske landene bor i Thailand hele eller deler av året. De ber om hjelp med å få vaksine mot korona. Gruppa kaller seg The Scandinavian Society Siam.

– Den offisielle planen for vaksiner i Thailand er bare for noen få utlendinger. Det gjelder bare for dem som har arbeids-tillatelse, står det i brevet. Ifølge brevet må alle andre vente til minst oktober. Det er i beste fall, skriver de. Det gjelder også for eldre og folk som har andre sykdommer.

De ber om at land i Norden må samarbeide, og legge til rette for vaksiner. The Scandinavian Society Siam sier de kan hjelpe til med å lage planer og frakt av vaksiner. De sier det kan skje sammen med nordiske kirker i Thailand, og med lokale, private sykehus.

Frankrike og Kina har gjort noe av det samme som blir foreslått, ifølge avisa Bangkok Post.

Mer fra Norge

På forsiden nå