Norge

Klart for å ha fans fra begge lag på kamp

Fram til nå er det bare fans av hjemmelaget som har fått se kamper på stadion i år. Men nå blir det lov med også bortefans i norsk fotball.

Det er åpnet for langt flere i publikum på fotball-kamper. Det er økt fra 600, til enten 2.000 eller 5.000. Men klubber har måttet la plasser være tomme, heller enn å gi dem til fans fra laget som er på besøk. Nå er det endret.

– Regelverket gjør at fans fra bortelaget kan få komme på kamp nå. Det sier Leif Øverland til avisa VG. Han er administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF). Den nye regelen gjelder i den øverste divisjonen for menn og og den øverste for damer.

Årsaken til at det kan være flere på kamp, er at Norge er kommet lenger med å åpne samfunnet etter pandemien. Færre blir smittet, færre blir syke, og det gjør at det er mindre risiko ved å åpne. Uten korona-pass kan det være 2.000 til stede. Hvis det blir brukt korona-sertifikat, så kan det være 5.000.

Selv om det er lov til å ha fans fra begge lag, så vil det være forskjeller fra sted til sted. For folk med sesongkort skal få komme inn først. Det er folk som har billett til alle kampene for laget som spiller på det stedet.

Noen lag har solgt mer enn 5.000 sesongkort. Da er det ingen ledige plasser til fans fra lag som kommer på besøk. Andre steder er det mange ledige plasser.

– Når det er solgt en vare, så kan den ikke bli solgt til noen andre, sier Øverland. For at det skal skje, så må noen si fra seg sin plass.

– I sommer er jo folk på ferie og slikt. Dermed kan det være mulig for bortefans å kjøpe billetter som ikke blir brukt av folk med sesongkort, sier han til VG.

Minst fem prosent av ledige billetter skal bli solgt til bortefans. Det vil si at om et lag har solgt 2.000 sesongkort, så kan de ha 3.000 plasser igjen. Av dem må de tilby minst 150 plasser til bortefans.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå