Norge
Det kommer røyk opp fra taket og ut av veggen på et gjenvinningsanlegg. Veggen er også slått ut.

Eksplosjon på gjenvinningsanlegg

Politiet rykket ut til et gjenvinnings-anlegg i Kristiansand. Det har vært eksplosjon på anlegget. Og seks personer skal være skadd.

Tidlig torsdag morgen meldte politiet om en eksplosjon på et gjenvinnings-anlegg. Eksplosjonen skjedde på Returkraft sitt anlegg i Kristiansand. De driver med gjenvinning av restavfall. Og behandler 130.000 tonn restavfall hvert år. Avfallet gjenvinnes til elektrisk strøm og fjernvarme. Brannen skal ha oppstått i en bunker hvor normalt husholdnings-avfall blir tømt. En bunkers er der alt avfallet tømmes.

Brannvesenet skal også være på stedet. De har meldt om brann i tømmehallen til anlegget. Den lokale avisa Fædrelandsvennen har tatt bilder fra ulykken. Du kan se store mengder med røyk komme ut av taket på anlegget. Deler av veggen har også falt av.

– Det var en tømmebil som eksploderte inne i hallen. Etter eksplosjonen begynte det å brenne bunkers. Det er der vi tømmer avfallet. Fire personer er skadd. Og anlegget skal nå stenges ned. Det sier Lars Petter Harv til avisa VG.

Politiet melder at det er sju skadde. Flere av disse er alvorlig skadd. De skadde får behandling for brann- og eksplosjons-skader, og røykskader. En av de skadde er Tor Hagen. Han har bandasje rundt hodet. Og har blod i ansiktet.

– Det går greit med meg, sier Hagen til avisa TV2. Før han ble fraktet med ambulanse til sykehuset.

For ett år siden var det også brann på samme anlegg. Ingen personer ble skadd den gang.

Politiet ber naboer og bedrifter rundt om å lukke vinduene. Slik at det ikke kommer røyk inn. Mellom 20 og 30 personer ble evakuert fra anlegget. De fleste om seg ut uten hjelp.


---

Kort om saken

  • Det er meldt om eksplosjon på et gjenvinnings-anlegg i Kristiansand.
  • Politiet er på stedet, sammen med brannvesenet.
  • Politiet har meldt om at det skal være personer som er skadd.
  • To personer er kritisk skadd. Og ble fraktet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå