Norge

Slik blir Oslos nye byråd

Et nytt byråd er valgt. Raymond Johansen presenterte det nye byrådet for pressen torsdag ettermiddag.

Forrige onsdag måtte Lan Marie Berg slutte i sin posisjon som byråd. Dette skjedde etter at flertallet i bystyret hadde mistet tillit til Berg. Hun satt i byrådet sammen med Raymond Johansen.

– Det er ikke noen hemmelighet at jeg har planlagt å gå av som byråd etter sommeren for å vinne valget. Og sikre en stor grønn gruppe for Stortinget. Det sa Lan Marie Berg til pressen forrige onsdag.

Årsaken til at folk hadde mistet tillit var brudd på informasjons-plikten. Berg hadde ansvar for et prosjekt for reservevann. Prosjektet har kostet 17.7 milliarder kroner. Det er 5.2 milliarder mer enn prosjektet skulle koste. Berg informerte ikke om de ekstra utgiftene.

Marianne Borgen. Som er borgermester i Oslo. Måtte da ta en prat med bystyret for å finne ut hvem de ville ha som byrådsleder. Etter flere samtaler fikk Johansen igjen lov til å danne et byråd.

Torsdag ettermiddag presenterte Johansen det nye byrådet.

– Etter at jeg fikk oppdraget fra ordføreren, har jeg hatt samtaler med gruppelederne fra Arbeiderpartier (Ap), Miljøpartiet de Grønne (MdG) og Sosialistisk venstreparti (Sv).

Byrådet vil bestå av Ap, MdG og Sv. Det er de samme partiene som var i byrådet tidligere. Sirin Hellvin Stav (MdG) kommer inn som ny byråd. Hun tar plassen til Berg. Og blir den eneste endringen som blir gjort på byrådet.

– Jeg har jobbet med dette feltet nå i flere år i bystyret. Jeg går inn i det her med et brennende engasjement. Det sier Hellvin Stav til avisa NRK.

– Det store prosjketet å kutte utslippene i oslo og sørge for mer rettferdig omfordeling av plassen i byen, sier Hellvin Stav.

---

Byrådet

  • Raymond Johansen (Ap), byrådsleder.
  • Einar Wilhelmsen (MDG), byråd for finans og byrådets nestleder.
  • Robert Steen (Ap), byråd for helse, eldre og innbygger-tjenester.
  • Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap.
  • Hanna Elise Marcussen (MDG), byråd for byutvikling.
  • Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.
  • Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap.
  • Omar Samy Gamal (SV), byråd for kultur, idrett og frivillighet.
  • Sirin Hellvin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå