Norge
Statsminister Erna Solberg (H) oppsummerte det siste halve året fredag. Foto: Hanna Johre / NTB

– Jeg har ikke tenkt å gi meg

Statsminister Erna Solberg sa fredag at hun håper å beholde jobben også etter valget i høst.

Norge — Fredag møtte statsminister Erna Solberg pressen.

– Jeg leser i avisen at pressen forbereder Norge på et skifte av regjering. La meg si det slik: Dere har tatt feil før, sier Solberg.

Hun kommenterer at pressen har skrevet om dårlige målinger for de borgerlige partiene. Velgerne har svart på hvem de mener bør styre i Norge. De siste månedene har målingene vist at folk vil ha en rødgrønn regjering. Det betyr at regjerings-partiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti kan bli byttet ut med partier på venstresiden.

Solberg på sin side mener resultatene fra de siste årene er gode. Hun sier at hennes parti, Høyre, har svar på utfordringene Norge møter på.

– Jeg har ikke tenkt å gi meg. Jeg mener en regjering ledet av Høyre er det landet trenger for å få fart på Norge. Og jeg ser fram til å drive valgkamp, sier hun.

Solberg og Høyre har ledet regjeringen i åtte år. I høst er det stortingsvalg. Da får hun vite om hun får beholde jobben sin i fire nye år.

Målingene endrer seg hele tiden. Fram til april var det Høyre som hadde best resultat.

Poll of Polls har laget et gjennomsnitt av alle målingene. Det viser nå at Arbeiderpartiet (Ap) gjør det best. 21. juni sa 24,5 prosent av nordmenn at de vil stemme på Ap. 21,6 prosent sa de ville stemme på Høyre.

Dermed er det mulig at Jonas Gahr Støre tar over jobben som statsminister. Han er leder for Ap.

– Det viser at Ap fortsetter å vinne tilbake tillit. Og vinne ny tillit. Det har vi tenkt å fortsette med. Dette er en god melding for dagene fram mot valget. Vi kan gjøre det enda bedre, sier Støre til avisa Dagens Næringsliv.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå