Norge
Et slikt pass godtas ikke i flere land og politiet sier nå at folk ikke lenger kan regne med å få slike pass om de ikke har søkt om nytt pass. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Usikkert om du får nødpass

Det kan være for sent å få nødpass før reisen i sommer. Folk kan ikke regne med å få det nå, sier politiet.

Har passet ditt gått ut på dato? Det bør du sjekke i god tid før du skal reise ut av landet.

Nødpass er i utgangspunktet et dokument du får dersom du mister passet ditt på reise. Flere land nekter folk å komme inn i landet med nødpass. Det forteller Torill Sorte til kanalen NRK. Hun er politiinspektør i Sør-Øst politidistrikt.

Korona-pandemien gjorde at mange avbestilte turen til utlandet i fjor. Mange droppet samtidig planen om å fornye passet sitt. I vår sa politiet at det var lurt å sjekke passet før folk bestilte reise.

Vanligvis får politiet omtrent 700.000 søknader om nye er fornyet pass hvert år. I fjor søkte bare omtrent 300.000 om pass. Det sa Politidirektoratet til nyhetsbyrået NTB i april. Tallene regner også med barn og nye statsborgere.


Mer fra Norge

På forsiden nå