Norge

«Snåsamannen» er bisatt

Joralf Gjerstad ble bisatt fra Snåsa kirke tirsdag. Han ble hedret som et varmt medmenneske med et ønske om å hjelpe folk.

Joralf Gjerstad er best kjent som Snåsamannen. Mange mente han kunne helbrede folk. I forrige uke døde han, 95 år gammel. Tirsdag ble han bisatt i Snåsa kirke.

– Han hadde et langt og rikt liv. Minnet om ham vil varme alle i lang tid framover. Det spilte ingen rolle om du var fattig eller rik. Joralf så det gode i alle, sa Harald Nortug Tveit under bisettelsen. Han er sogneprest.

For å ha godt smittevern kunne bare 90 personer delta i bisettelsen. Familien sier at de gjerne skulle latt flere komme og ta farvel.

– Lista vår over folk som burde ha vært sammen med oss, er mye lenger. Vi vet at det er mange som så gjerne skulle ha vært i kirken for å ta farvel med pappa, skriver de.

De er glade for at bisettelsen ble filmet og strømmet på internett. Slik kunne alle få ta farvel.

Sammen med kona Signe fikk Joralf Gjerstad tre barn. De fikk etter hvert også seks barnebarn. Familien beskriver ham som en trygg person som satte familien først. Barnebarnet Frøydis Jørstad framførte to sanger i seremonien.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå