Norge

Vil forby reklamer for pengespill

Medietilsynet vil fjerne ulovlig reklame for pengespill på TV.

Medietilsynet har undersøkt reklamer fra Discovery TV. De har funnet ut at noen av dem er ulovlige. Derfor krever nå Medietilsynet at reklamene slutter å sendes.

Det gjelder reklamer for pengespill. Spillene er fra utenlandske selskaper. De blir sendt av Telenor, RiksTV, Canal Digital, Viasat og Altibox.

Pengespill er spill der du må satse pengene dine for å kunne vinne mer penger. Det er mye vanskeligere å vinne enn mange tror. De fleste taper pengene sine. Mange kan bli avhengig av disse spillene. Blir du avhengig, er det fare for at du får gjeld, ifølge Hjelpelinjen. De hjelper folk med spill-avhengighet.

– Det er mye ulovlig reklame for pengespill på norske tv-skjermer. Denne reklamen bidrar til å godta og opprettholde et ulovlig tilbud. Seks av ti nordmenn vet ikke, eller er usikre på, hvem som har lov til å tilby pengespill i Norge, sa Atle Hamar i desember, før loven kom. Han er direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Mari Velsand er direktør i Medietilsynet.

– Vi sender nå varsel til TV-selskapene. De får mulighet til å forklare hva de synes om saken, sier hun.

En ny regel i kringkastings-loven kom i år. Den gjør det lettere for Medietilsynet å kreve at reklame for pengespill blir fjernet.

Mer fra Norge

På forsiden nå