Norge
Bildet er av ølglass på et bord. Det er sol, og bildet er tatt utendørs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Oslo vil ha færre strenge regler

Fra mandag blir det mindre strenge regler i Oslo. Det sier Raymond Johansen.

Oslo kommune har lenge hatt påbud om hjemmekontor og skjenkestopp ved midnatt. Det tar slutt mandag 5. juli.

Som følge av mindre smitte, så velger byrådet i Oslo å fjerne noen flere av de lokale korona-reglene.

– Jobben med å åpne Oslo igjen går fortsatt veldig bra. Det blir færre smittede og alvorlig syke, selv om det er masse folk i byen, færre regler og folk reiser mer rundt. Det er en stor lettelse. Da kan vi følge planen og åpne mer fra mandag. Da vil det være de nasjonale reglene som vil gjelde for skjenking og for hjemmekontor, sier Raymond Johansen. Han er byrådsleder i Oslo.

Så når det blir mindre strenge regler i Norge, vil det nå også bli mindre strengt i Oslo.

Denne uka er det blitt lov med 5.000 personer på arrangementer som skjer ute. Da må folk ha faste plasser og grønt korona-sertifikat.

– Torsdag kveld er det både Vålerenga-kamp på Intility og Bislett Games. Begge steder kan det være 5.000 tilskuere så lenge de følger reglene. For alle oss i Oslo som elsker idrett, er dette en viktig dag. Vi er på vei tilbake til livet i byen slik vi kjenner det på stadig flere områder, sier Johansen.

15. juni ble mange av reglene i Oslo fjernet. Men de beholdt de ekstra strenge reglene reglene med krav om hjemmekontor og tidlig stopp på utesteder. Ellers i landet fikk utesteder servere alkohol etter midnatt fra 20. juni. Men ingen kan slippe inn nye gjester etter klokka 24. Fra mandag er det slik i Oslo også.

På arbeidsplassen er det krav om at folk må kunne holde avstand. Det er et nasjonalt råd. Folk blir også bedt om å unngå å reise med kollektivtransport på de mest travle tidene. Myndighetene ber fortsatt om at folk jobber hjemmefra hvis de kan det.

Johansen ber om at folk må huske på rådene. Både for å hindre smitte på jobb, og for å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport.

– For de fleste bedriftene vil det være fornuftig med en blanding av å jobbe fra hjemme, og å jobbe fra kontoret, sier han.

Noen lokale regler skal fortsatt gjelde i Oslo. Ett av dises er kravet om bruk av munnbind i kollektivtransporten og i taxi. Regler om hva som skal bli gjort for å hindre smitte på byggeplasser skal også gjelde framover.

Mer fra Norge

På forsiden nå