Norge
Bildet viser minister for forskning og høyere utdanning Henrik Asheim på Oslo Met.

Utenlandske studenter får komme til Norge fra 1. august

Studenter og elever fra utlandet får unntak fra reglene om innreise fra august. Det har regjeringen bestemt.

Utenlandske studenter og elever får lov til å reise inn i Norge fra 1. august. Det sier regjeringen. Det gjelder utenlandske studenter som har plass ved et norsk studiested. Og utenlandske elever som har plass på en norsk skole.

– Jeg ønsker studenter og elever fra utlandet velkommen i august. Det var viktig for oss å avklare dette nå. Slik at studenter og elever kan begynne å planlegge ankomsten sin. Selv om vi nå åpner opp for at de kan komme i august, så må de fortsatt følge de reglene som gjelder for karantene og testing. Det sier Henrik Asheim. Han er forsknings- og høyere utdanningsminister.

Det har vært nesten umulig for utenlandske studenter og elever å reise inn i Norge. Slik har det vært siden regjeringen innførte strenge regler om innreise. Det skjedde 29. januar 2021. Nå er det mindre smitte. Og stadig flere er vaksinert. Det gjør det mulig med mindre strenge regler for innreise.

– Det er gledelig at vi nå kan åpne for utenlandske studenter og elever. Men vi er ikke i mål enda. Selv om vi letter på innreise, vil de fortsatt måtte følge de gjeldende reglene. Det er for testing, registrering av innreise, karantene og eventuelt karantene-hotell, sier Monica Mæland. Hun er justisminister.

Mer fra Norge

På forsiden nå