Norge

Fortsatt mest smitte blant innvandrere

Regler for smittevern har fungert. Likevel er det fortsatt mest smitte blant de som er født utenfor Norge her i landet. Det viser en ny rapport.

Mange regler for smittevern har fungert. Det er mye mindre korona-smitte i Norge nå enn det har vært. Det er de også blant innvandrere. Likevel er det fortsatt mest smitte blant innvandrerne her i landet.

Folkehelse-instituttet (FHI) har laget en rapport.

Reglene for å redusere smitten blant innvandrere har fungert. Men det har ikke vært nok til at det har blitt like lite som i andre deler av befolkningen. Det sier Thor Indseth. Han er redaktør for rapporten.

Gjennom pandemien har det vært det vært flere smittede blant personer født utenfor Norge. Det samme gjelder de som har fått hjelp på sykehus.

Det er flere årsaker til dette. Blant annet hvilke grupper som sosialiserer med hverandre og forsinkelser i sporing av smitte. Utfordringer med kommunikasjon, ulik reiseaktivitet og sosiale og økonomiske forskjeller er også årsaker til smitten.

Rapporten er en del av et forskningsprosjekt. Det kommer en større rapport med flere funn i høst.Mer fra Norge

På forsiden nå