Norge
Bildt viser to personer som skal kysse hverandre.

Klin til på verdens kyssedag

Tirsdag er det den internasjonale dagen for kyssing. Hvem skal du kysse?

6. juli er verdens kyssedag. Det betyr at hele verden markerer dagen for det deilige kysset.

Det finnes mange typer kyss. Det korte nusset du gir partner før du går på jobb. Klining på bakerste rad i kinosalen. Eller våte, intense kyss som kan føre til noe enda mer intimt.

Kyssing er menneskelige seksuelle relasjoner. I nesten alle samfunn og kulturer kysser folk hverandre på ulike måter. Kyssing er også sett blant sjimpanser og bavianer. Men det er mye mindre intenst og mindre vanlig enn hos mennesker, ifølge Rafael Wlodarski. Han er forsker ved Institutt for eksperimentell psykologi ved Oxford University.

Leppene er veldig sensitive. De har omtrent 10.000 nerver. Når du kliner, bruker du omtrent 34 muskler i ansiktet. Og et kyss på ett minutt forbrenner 26 kalorier. Et vanlig menneske bruker omtrent to uker av livet på kyssing. Det er det samme som 366 timer. Verdens lengste kyss varte i over 58 timer.

I år er denne dagen kanskje ekstra viktig. I over ett og et halvt år har vi holdt avstand til hverandre. Da kan det hende du trenger noen tips før du skal berøre noen med leppene dine i dag?

Nettsiden Nytelse.no har laget noen tips til kyssedagen:

Start med deg selv. God hygiene er viktig, ikke bare for å stoppe en pandemi, men også for et godt kyss. Puss gjerne tennene eller tygg en tyggis før du møter den heldige. Leppepomade vil også være med å gjøre kysset ekstra mykt og deilig.

Kjenn på spenningen før leppene deres møtes. Len deg sakte fram. Se på partneren din. Kjenn ansiktet ditt så nært partneren at du kan lukte personen. Kjenn på pusten til hverandre. Det vil skape ekstra spenning i kysset.

Start rolig. Lukk øynene og gjør leppene mye og klare. Hold munnen lukket med fuktige lepper. Du kan også begynne på kinnet og så bevege munnen mot munnen til partner. Føl deg fram og la partner gjøre det samme.

Bruk tungen uten å forsøke å komme lengst inn i munnen til partneren din. Åpne munnen din forsiktig. Når du tar ut tungen din, begynn mykt. Så kan du bli mer intens, men ikke stram den.

Ta pauser underveis. Berøring er en viktig del av å kysse. La fingrene dine gli gjennom håret til partneren. Stryk partneren din på kinnet. Bruk hendene til å holde, stryke, berøre og kile partneren.

Varier tempoet i kysset. Å bite partneren lett i leppene kan gjøre kysset mer intenst. Men kjenn på stemningen. Hva liker partneren din? Det er viktig å føle på hva den andre liker, så det blir bra for dere begge.

Kyss andre steder enn på leppene. Øret og halsen er sensitive, erogene soner for mange.

Avslutningen bør ikke komme for brått. Senk tempoet, hold under haken og hold leppene dine mot partneren i et par sekunder før du sakte trekker deg tilbake. Se gjerne partneren inn i øynene.

Ha en god kyssedag!Mer fra Norge

På forsiden nå