Verden
Bildet er av folk som har søkt tilflukt i Tadsjikistan. Flere av dem er soldater fra regjeringshæren i Afghanistan. De sitter i veien ved grensa. Det er en bro i bakgrunnen. Foto: Grensevakten i Tadsjikistan / AP / NTB

Tadsjikistan sender 20.000 soldater til grensa

Tadsjikistan har en grense på 90 mil mot Afghanistan. Nå henter de inn 20.000 soldater for å holde vakt på grensa.

Emomali Rakhmon er president i Tadsjikistan. Han ga en ordre om å hente inn 20.000 soldater fra reserven. De blir sendt til grensa mot Afghanistan. Over 1.000 soldater derifra rømte over grensa mandag denne uka. De var på flukt fra opprørere i Taliban.

Soldater på grensa sier de slapp inn soldater fra Afghanistan. Det gjorde de for å vise godt naboskap. Også i ukene før har soldater vært på flukt fra Taliban i det samme området. Også de har krysset grensa til nabolandet.

Taliban har gjort flere angrep den siste tida. De har gjort det nord i Afghanistan. Der har de nå kontroll på flere distrikter.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå