Norge

Opplev Norge fra vannet

Leter du etter nye, spennende aktiviteter? Padling er et godt tips til noe du kan finne på i sommer.

Har du vurdert å leie en kajakk i sommer? Det er mange fine turer du kan ta langs Norgeskysten.

Padling er en fin måte å se norsk natur på. Både i og ved vannet har Norge mye fint å by på. Det går an å overnatte på stranden, i telt og i hytte. Eller i fyrtårn som er åpne for alle. Det er mange fine steder å stoppe på. Du finner leirplasser, spennende øyer og topper å utforske.

Det er en fin sosial aktivitet. Du kan ta med familie, partner eller venner. I tillegg er det god trening, og en fin måte å få ro i hverdagen. Du kan også padle helt alene, om du er trygg nok til det.

Nettstedet padleperler.no har laget en oversikt over fine turer du kan ta over hele landet. De har alternativer til alle, uansett hvor mye erfaring du har. Du trenger ikke ha padlet før for å starte nå. Det finnes klubber som leier ut kajakk og kano, så du trenger ikke eie det selv.

Det er mulig å ta padlekurs i store deler av landet. Det er lurt, både for å lære teknikk, og være trygg i vannet. Det er også lurt å kunne svømme. Det må også huske gode klær. Det kan være lurt med våtdrakt, i tilfelle du faller ut i vannet.

Lars Verket har padlet i mange år. Han har også skrevet flere bøker om det. I dem deler han råd og tips om fine turer.

– Ikke utsett det. Det finnes mange begynnerkurs du kan ta. Jeg kjenner altfor mange som angrer på at de begynte for sent, sier han.

Han sier padling passer til alle. Uansett erfaring eller hvor god form du er i. Han mener vi er heldige med de mange mulighetene vi har i Norge.

– Norge er et fantastisk land for padling. Det er utrolig mange steder å utforske. Du blir aldri lei, sier han.

Verket håper mange prøver padling i sommer. God tur og husk redningsvest!

---

Kort og klart

  • Det er mange steder å padle i Norge.
  • De aller fleste kan klare å padle.
  • Padling kan være både sosialt, gi ro og være god trening.

---



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå