Norge

Mange tror Norge må slite med korona i lang tid

Nesten én av to nordmenn tror Norge vil slite med korona fram til midten av 2022. Mange tror det kan vare til 2023.

36.000 personer har vært med på en undersøkelse fra Opinion. Den heter Norsk korona-monitor. Tre av fire som deltok, sier de tror Norge må jobbe mye med korona i månedene som kommer.

18 prosent av de spurte tror pandemien vil være ferdig i Norge om ett halvt år. Men 46 prosent tror det vil ta lengre tid. De sier de tror det kan ta ett år før det skjer. 20 prosent tror det vil ta to år å få slutt på pandemien i Norge. 16 prosent mener det vil ta enda lengre tid.

Siden juni er det blitt færre som tror på en rask slutt på korona i Norge. Andelen i juni var 33 prosent. Dermed har nesten halvparten nå endret syn på saken.

– Det er ingen tvil om at stadig flere blir vaksinert. Men folk i Norge tror ikke det trenger å bety slutten på pandemien, sier Nora Clausen. Hun er senior-rådgiver i Opinion.

Tallene er ganske like gjennomsnittet siden de første ble smittet med korona i Norge. Men det blir flere som tror det vil vare lenge. I gjennomsnitt har 15 prosent svart at de tror det vil ta to år. Det tallet er nå 20 prosent.

Den siste uka sier 44 prosent at de tror det vil bli flere nye smittede med korona.

29 prosent tror det blir færre. Resten tror det vil være ganske likt som det er nå. De siste fem ukene har det blitt stadig flere som tror det vil bli mer smitte igjen.

Mer fra Norge

På forsiden nå