Norge
Bildet er av afghanske sikkerhetsstyrker som ser på en ødelagt bil som politiet mener ble brukt i rakettangrepet tirsdag. Foto: AP / NTB

Norge vil ikke tvinge afghanere til retur i sommer

Det er for utrygt i Afghanistan til at Norge vil tvinge folk tilbake dit.

Norge mener det er for utrygt i Afghanistan til å kreve tvangsreturer dit. Ingen skal bli tvunget til å reise dit de neste to månedene. Det har Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) bestemt. De skal innen 15. september avgjøre om returene kan starte igjen, eller om stoppet må vare lenger.

Folk som har fått endelig vedtak om retur til landet, slipper å reise fram til det blir åpnet for retur igjen. Det gjelder både for de som har fått nei på søknad om beskyttelse og de som har blitt utvist fra Norge. Det gjelder også for de som har mistet eller fått nei på søknaden om oppholds-tillatelsen.

Årsaken til at det blir stans i returer, er at landet er mer ustabilt enn på lenge. Det er mer kamper mellom Taliban og myndighetene, og det gjør at hele landet er mer utrygt, sier UNE og UDI.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå