Norge

Se minnearrangementet «10 år etter»

Onsdag skal flere av de berørte snakke om terroren mot Norge for ti år siden. Du kan se det på klartale.no fra 14.30.

Denne uka er det ti år siden 77 personer ble drept i et terror-angrep i Norge. En bombe ble sprengt i regjerings-kvartalet. Kort tid etter kom en mann til Utøya, og begynte å skyte ungdom og unge voksne.

Onsdag skal noen av dem som ble berørt snakke om det som skjedde. En av de er Jens Stoltenberg. Han var statsminister i Norge, og leder for Arbeiderpartiet (Ap). På Utøya var AUF, som er ungdoms-organisasjonen til Ap. Astrid W.E. Hoem skal også delta. Hun er leder for AUF i dag. I 2011 var hun på Utøya.

De skal snakke sammen på 22. juli-senteret. Etter at Stoltenberg og Hoem har snakket om det som skjedde, skal et panel ha en samtale på engelsk.

Den skal handle om 22. juli, demokrati, utenforskap, rasisme og den nordiske selvforståelsen. Statsministrene Erna Solberg fra Norge og Stefan Löfven fra Sverige skal delta. Det skal også Jonas Gahr Støre, som er leder for Ap i dag. I tillegg skal Clifford Chanin delta. Han deltar på vegne av museet som er til minne om terror-angrepet mot USA 11. september 2001. Anne Talsnes fra 22. juli-senteret skal styre samtalen.

Det er Departementenes sikkerhets- og service-organisasjon som har laget sendingen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå