Norge

Flere må i karantene på hotell

Mange har reist på ferie fra Norge til Kreta, Spania og Nederland. Fra mandag må de i karantene på hotell når de kommer hjem til Norge.

Kreta, Spania og Nederland er nå mørkerøde på kartet til helsemyndighetene i Norge. Da blir det krav om karantene på hotell for folk som kommer derifra til Norge. Folk som nylig er friske av korona eller er ferdig vaksinert slipper. De er beskyttet.

Det er også samme regel for folk som kommer fra Kypros og Storbritannia. Men slik har det vært en periode allerede.

Det blir også strengere regler for folk som kommer fra tre andre land. De gjelder folk som er ubeskyttet, og kommer fra Estland, Sveits og Liechtenstein. De må også i karantene. Men de kan velge å være i karantene hjemme hos seg selv.

Landene i Norden blir vurdert som regioner. Det er ingen av krav om karantene på hotell for folk som kommer fra noen av disse. Men også her er det flere som fører til krav om karantene hjemme.

Fra mandag er det regler og krav om karantene for reiser til hele Danmark. Unntaket er Grønland.

Det er samme regler for Sverige. Det er ingen krav om karantene fra den største delen av landet. Men folk må i karantene om de kommer fra Norrbotten og Värmland.

I Finland er det to nye regioner blir oransje. Da er det krav om karantene. Det er Birkalands SVD og Kajanalands SVD som er nye på listen. Fra før er det krav om karantene for dem som kommer fra Helsingfors och Nylands SVD, Egentliga Finlands SVD, Kymmenedalens SVD og Päijat-Häme SVD.

Det er også egne regler for noen øyer eller øygrupper i Europa. Flere av disse har vært grønne fram til. Fra mandag er alle oransje eller røde. I tillegg blir Balearene i Spania og Kreta i Hellas mørkerøde. Det gjør at det er krav om karantene på hotell.

Det har også vært en egen liste over land utenfor i Europa som folk kan komme fra. Denne blir kortere fra mandag. Israel, Japan, Montenegro og Sør-Korea blir fjernet fra denne listen.Siste utgave

På forsiden nå