Norge
Fra onsdag vil Meteorologisk institutt kunne utstede farevarsel for lyn- og tordenvær. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB

Det lynte 15.000 ganger i natt

Meteorologisk institutt registrerte 15.000 lynnedslag natt til tirsdag. Tirsdag kan det komme like mange.

Mellom klokken 18 mandag kveld og klokka 6 tirsdag morgen ble det registrert 15.000 lynnedslag.

Meteorologisk institutt registrerte alle gangene lynet slo ned i Norge. Om de regner med hele Skagerrak, var det omtrent 24.000 lyn totalt. Det forteller Martin Granerød til avisa VG. Han er meteorolog i Meteorologisk institutt.

Natt til tirsdag var været verst ved kysten i Agder og øst mot Oslofjorden. I tillegg var det flere lynnedslag på Helgeland ved grensen til Sverige.

– Det er mulig vi får like kraftige byger i dag, sier Granerød.

På Østlandet og i Rogaland er det fare for lyn, torden og styrtregn. Det er også fare for regn, torden og lyn inn fra Skagerrak, ifølge Granerød.

– Akkurat hvor det vil treffe, er vanskelig å si. Men jeg tror det er kystområdene rundt Agder og Oslofjorden som får styrtregn tirsdag.

Uværet vil bevege seg til Innlandet og oppover fjellene i Sør-Norge.

I Agder var på det verste nesten 6.000 hus uten strøm mandag kveld. Klokken 8.20 var 84 husstander fortsatt strømløse, ifølge strøm-leverandøren Agder Energi.

– Vi håper å få ordnet det så fort som mulig. Vi jobber hele tiden med det, sier Nils Tore Augland. Han er presse-ansvarlig i Agder Energi.

Flere kan miste strømmen hvis uværet fortsetter, sier han.

Mer fra Norge

På forsiden nå