Norge

Smitten øker i Norge

Det er flere korona-smittede her i landet nå enn det har vært. Samtidig er nå mange vaksinert.

Korona-smitten øker nå i Norge. Men Folkehelse-instituttet (FHI) mener det har liten konsekvens for befolkningen, helsetjenesten og for sykehusene. Årsaken er at stadig flere nordmenn er vaksinert. Nesten alle voksne i Norge har fått tilbud om korona-vaksine. Og om to uker tror FHI vi vil være ferdig med å sette første dose.

Det siste døgnet er det oppdaget 273 nye smittede her i landet. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke. Gjennomsnittet for de siste sju dagene er 227 nye smittede i døgnet. Snittet for sju dager siden var på 175.

I Oslo er det oppdaget 39 nye smittede det siste døgnet. Det er tolv flere enn samme dag i forrige uke. Årsaken til at smitten har økt her i landet, er at delta-varianten av viruset er mer smittsom.

I mange land er det mest av delta-varianten. Det gjelder i minst 19 land i Den europeiske union. Også i Norge.

– Den gode vaksineringen i Norge gjør at vi fortsatt klarer å holde korona-epidemien under kontroll her i landet. Men vi må være på vakt, fordi delta-varianten gir en viss grad av usikkerhet framover, sier Preben Aavitsland. Han er overlege i FHI.

FHI regner med at 80 prosent av den voksne befolkningen er fullvaksinert om seks til åtte uker. Slik vil det bli enda vanskeligere for viruset å spre seg.

– Det vil ha avgjørende betydning. Vaksinasjon er den viktigste faktoren for å holde epidemien under kontroll. Vaksinasjon kan erstatte mange av de andre tiltakene, sier Aavitsland til nyhetsbyrået NTB.

Selv om delta-varianten har tatt over her i landet, er det likevel ikke flere som får hjelp på sykehus. Tirsdag var 22 korona-smittede pasienter på norske sykehus. Det var to færre enn dagen før. I Norge er 799 korona-smittede personer døde.

Regjeringen og helsemyndighetene skal onsdag ha presse-konferanse om korona-situasjonen i Norge. Du kan følge den fra Klartale.no klokka 12.15.

Mer fra Norge

På forsiden nå