Norge
Alle som kommer til Oslo lufthavn fra utlandet må teste seg. Om du har vært på en unødvendig fritidsreise, må man på karantenehotell. Foto: Torstein Bøe / NTB

Flere land blir oransje og røde

Island, Italia og San Marino går fra grønne til oransje. Derfor må du i karantene når du kommer hjem derfra.

Det er mer korona-smitte i Island, Italia og San Marino. Derfor regnes landene nå som oransje, og ikke helt trygge. Da må du i karantene når du kommer hjem til Norge fra disse landene.

Endringene gjelder fra mandag av, melder regjeringen.

Andorra går fra å være rødt til mørkerødt. Det er enda mer smitte der. Dermed må du ha karantene på hotell når du kommer hjem derfra. Det samme gjelder Korsika og De sørlige egeiske øyer i Hellas.

Fra før av er Kypros, Nederland, Spania og Storbritannia mørkerøde. Reisende derfra må på karantene-hotell.

Fullvaksinerte eller de som har vært syke med korona de siste seks månedene, trenger ikke være i karantene. Uansett hvilket land de kommer fra.

Liechtenstein blir fra mandag av grønt. Dermed fjernes kravet om karentene når du kommer derfra.

Disse landene er grønne: Bulgaria, Grønland, Kroatia, Latvia, Litauen, Polen, Romania, Slovakia, Slovenia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østerrike.

Det gjøres også endringer i seks regioner i Sverige fra mandag. Norrbotten går fra oransje til grønn. Värmland går fra rød til grønn.

Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra grønn til oransje. Dermed må du i karantene etter å ha vært der.

I Danmark går Region Midtjylland fra oransje til rødt nivå. Dermed er det fortsatt krav om karantene når du kommer fra Danmark.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå