Norge
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener antallet fullvaksinerte som har blitt smittet av koronaviruset er omtrent som ventet.
Foto: Berit Roald / NTB

Flere nye smittede er fullvaksinert

259 av de nye korona-smittede i uke 29 og 30 var fullvaksinert. Det er det samme som sju prosent av de nye smittede.

Norge — Omtrent sju prosent av de som er blitt smittet med korona de siste ukene, er fullvaksinert. Det er ingen overraskelse, ifølge den assisterende helsedirektøren.

– Det er omtrent som ventet. Årsaken til det er at mRNA-vaksinene er rundt 95 prosent effektive for å hindre alvorlig sykdom, sier Espen Rostrup Nakstad til kanalen NRK.

Til sammen var 259 av de nye smittede i uke 29 og 30 fullvaksinerte. Det er det samme som 7,1 prosent av alle nye smittede her i landet i de to ukene. Til sammen ble det oppdaget 3.659 nye smittede i den perioden.

Are Stuwitz Berg i er overlege i Folkehelse-instituttet (FHI). Han sier at vaksinene vi bruker i Norge hindrer mange i å bli alvorlig syke av korona-viruset.

– Så langt viser kunnskapen at effekten av de vaksinene vi bruker i Norge er svært høy mot alvorlig sykdom. Også mot delta-varianten, sier han.

Til sammen har omtrent 3,7 millioner nordmenn fått første dose av korona-vaksinen. Omtrent 2 millioner har fått to doser og er fullvaksinert.

Det siste døgnet er det oppdaget 370 nye smittede med korona i Norge. Det er 130 flere enn samme dag i forrige uke.

Gjennomsnittet i antall nye smittede de siste sju dagene er 411 per dag. For en uke siden var snittet på 312. Det betyr at det er mer smitte nå.

804 personer er døde med korona-viruset i Norge.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå