Norge
MDG-leder Une Bastholm sammen med Oslo-kandidat Lan Marie Berg på partiets valgkampåpning i Kubaparken i Oslo tirsdag. MDG stiller nå absolutt krav om stans i oljeletingen for å støtte en regjering. Foto: Annika Byrde / NTB

Flere melder seg inn i miljøpartier

Etter klimarapporten kom, har Miljøpartiet De Grønne fått over 750 nye medlemmer. Valgforsker tror rapporten er bra for miljøpartiene.

Mandag kom verdens-organisasjonen FN med en rapport. Flere dårlige nyheter om klimaet i verden ble presentert.

– Det at rapporten kom nå, er til fordel for partiene med tydelig klimaprofil, sier Johannes Bergh til kanalen NRK. Han er valgforsker.

Siden rapporten kom, har Miljøpartiet De Grønne (MDG) fått over 750 nye medlemmer. MDG er et av den grønne partiene, som har en tydelig miljøpolitikk.

Bergh mener de mange nye medlemmene i partiet viser at folk bryr seg om klima og miljø. Klima var den viktigste enkeltsaken i valgene i både 2019 og 2017. Men den har likevel ikke fått så mye oppmerksomhet under korona-pandemien.

Samtidig sier han at klima er en politisk konflikt i Norge. Velgere i år vil stemme fordi de vil ha en sterkere klimapolitikk. Og velgere som stemmer fordi de mener det motsatte.

Og selv om klimarapporten har fått folk til å reagere nå, er det ikke sikkert at velgerne blir påvirket på valgdagen.

– Noen saker lever lenge. Andre glemmer vi fort. Det avhenger av hva partiene gjør, engasjement fra folket og mediene, sier Bergh.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå