Norge

Seks av ti lærere fullvaksinert før første skoledag

Skolestart nærmer seg, men ikke alle lærere har fått andre dose med korona-vaksine.

Ni av ti ansatte i skoler og barnehager har fått første dose med korona-vaksine. Nesten fire av ti har fått andre dose, og er fullvaksinert.

Regjeringen gikk tidlig ut å sa at alle lærere skulle være fullvaksinert innen første skoledag. Rett før sommeren måtte regjeringen endre planene.

– Det er viktig at alle barn og ansatte i skoler og barnehager får en trygg og normal hverdag. Derfor hat vi sagt at kommunene kan velge å prioritere ansatte i barnehage og skole hvis det er mulig. Dette gjelder både første og andre dose. Det sier Guri Melby. Hun er kunnskaps- og integrerings-minister.

38 prosent av de ansatte i skoler og barnehager har fått andre vaksinedose. Generelt for befolkningen er 40 prosent fullvaksinert. 84 prosent har fått første dose av vaksinen.

Regjeringen tror at den voksne befolkning vil være fullvaksinert i løpet av de to første ukene i september.

– Hvis den gode utviklingen fortsetter i dette tempoet. Og kommunene bruker muligheten til å prioritere, vil vi se at mange lærere og får andre vaksinedose i løpet av få uker, sier Melby.

Melby er glad for at alle ansatte i barnehager og skoler har fått tilbud om første dose.

– Det er viktig å huske på at en dose gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom. Og jeg er glad for at alle nå har fått tilbud om dette. Det er fortsatt viktig at barn blir hjemme hvis du har tegn på forkjølelse selv om barnehager og skoler er på grønt nivå. Blir det smitteutbrudd kan fortsatt kommunene innføre rødt eller gult nivå.

---

Kort om saken

  • Seks av ti lærere er fullvaksinert før første skoledag.
  • Regjeringen gikk tidlig ut å sa at alle lærere skulle bli fullvaksinert før skolestart. De endret senere på utsagnet.
  • Regjeringen tror at hvis tempoet fortsetter med vaksinering, vil alle voksne være fullvaksinert innen de første ukene i september.

---



Siste utgave

På forsiden nå