Norge
Politiet er på stedet med store styrker etter at to personer ble skutt på Skøyenåsen T-banestasjon i Oslo søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Nekter straffskyld etter skyting

Mannen som er siktet for drapsforsøk i Oslo søndag kveld, nekter straffskyld. Han mener det var selvforsvar.

Søndag kveld fikk politiet melding om skyting ved Skøyenåsen T-banestasjon. Nødetatene rykket ut til Skøyenåsen. Politiet fant to personer med skuddskader.

– Min klient sier at det var han som var gjerningsmann. Altså at det er rett mann som er pågrepet, men han er ikke enig i at det var et drapsforsøk. Det sier Daniel Storrvik til kanalen TV2.

Storrvik forklarer at 34-åringen mener å ha handlet i selvforsvar. Ifølge den siktede skal det ha vært en hendelse før skytingen. Mannen har ikke vært i avhør ennå.

Han ble pågrepet etter at to personer ble skutt i en T-banevogn på Skøyenåsen søndag kveld. De er alvorlig skadd, men tilstanden skal være stabil.

– De to fornærmede er bekreftet å være utenfor livsfare. Begge er norske statsborgere i slutten av tenårene.

Mannen er tidligere dømt for flere voldsepisoder. Senest i januar ble han dømt til ett års fengsel. Det melder TV2. I 2011 ble han dømt til forvaring for et drapsforsøk. Sju år senere ble han løslatt.

---

Kort om saken

  • To personer ble skutt inne på en T-banevogn ved Skøyenåsen.
  • Den siktede nekter straffskyld for skytingen.
  • Mannen er tidligere siktet for flere voldsepisoder.

---Mer fra Norge

På forsiden nå